2016. augusztus 26., péntek

Emlékékszerek


Újra reneszánszukat élik az emlékékszerek.

Az emlékékszerek olyan – nem feltétlenül használati tárgyak – amelyek az élet valamely fontos fordulópontjára emlékeztetik tulajdonosukat. Például házassági évfordulók, születésnap, diplomaosztó stb.

Anyaguk általában nemesfém, valamilyen valódi kővel, vagy kövekkel díszítve, ezért nem csak szentimentális erénnyel bírnak, hanem befektetési értékük is van. 

www.mihalovitsmanufaktura.hu 
Az ilyen kedves emléktárgyakat általában egy életen át nagy becsben szokta tartani a tulajdonosa, majd továbbörökíti gyermekeinek.


Újra feléled a monogramok, családi címerek használata pecsétgyűrűkön, medálokon, karkötőkön.

Ma Magyarországon megfigyelhető a fiatalok körében, hogy visszanyúlnak motívumokért, jelképekért a gyökereikhez; sokan családfakutatást is végeznek, és ápolják a régi hagyományokat.

www.mihalovitsmanufaktura.huSokszor egy antik szimbólum új, modernebb köntösben jelenik meg, ami a kor divatjának jobban megfelel.

Kedvenc munkáim közé sorolom, amikor a nagypapa címeres gyűrűjéről, vagy a zsebóráján látható monogramról készítünk az unokának, ükunokának hasonló stílusú nyakkendőcsipeszt, vagy gyűrűt.


 

Néha előkerülnek régi pecsétnyomók, vagy címeres levelek, esetleg egy régi ikonikus alak kézírása a családi „levéltárból”, ami a modern technikának köszönhetően már digitalizálható és valamely emléktárgyon megörökíthető.

www.mihalovitsmanufaktura.hu

Az ilyen tárgy nem csupán művészi és anyagi értékkel bír, de erősíti a család összetartozásának érzését és az elődök tiszteletét.

www.mihalovitsmanufaktura.hu
Nagy kihívás, fontos és felelősségteljes, szép feladat!

www.mihalovitsmanufaktura.hu

Minden ékszerünk egyedi darab, tradicionális kézi-kovácsolt technikával - fűrészeléssel, reszeléssel, forrasztással készül itthon Magyarországon, magas minőségben. 

www.mihalovitsmanufaktura.hu

Ezért ékszereink személyre szólóbbak, mint az öntéssel készült sorozatgyártmányok. 

www.mihalovitsmanufaktura.hu 
Munkáinkra mindig teljes körű garanciát vállalunk.
A drágakövekhez, gyöngyökhöz certificate-ot állítunk ki.
 
Szép napot kíván:

Mihalovits András és fia
Karikagyűrű- Specialisták


1238.Budapest, Soroksár
Láng Endre utca 45.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése