2016. július 7., csütörtök

A szimbólumokról



Egy tihanyi rajztáborban vagyok a két nagyobbik lányommal. A sátorban fekszem, ébredezik a természet. 

Halk eső ad aláfestő zenét a békák koncertjének és a madarak csivitelésükkel üdvözlik a felkelő nap első melengető sugarait. 

Az ötvös is ember :)

www.mihalovitsmanufaktura.hu

www.mihalovitsmanufaktura.hu

Jó alkalom ez, hogy az ember kicsit visszalassuljon a hétköznapok rohanásából és kicsit befelé figyeljen, keresve helyét a természetben, fölfedezve a kapcsolódási pontokat.

Míg a lányaimmal játékosan rajzolgattam, eszembe villant, hogy a világunk milyen sok jelképpel van tele, amelyeket már a gyerekek is használnak tudatalattijuk homályából előhalászva.

Ötvösként rengeteg jelképpel, szimbólummal találkozom, melyeket a megrendelőim szeretnének viszontlátni az ékszereiken.

Egyfajta ősi tiszteletet ébresztenek bennünk ezek az egyszerű jelek, amelyeket már az emberiség alkonya óta használunk. Pl. a körforma jelöli a napkorongot, a megbonthatatlan egészet, a teljességet, a végtelent. 
Nem véletlenül passzolnak olyannyira ezek a jelképek a Karikagyűrű szellemiségéhez! Míg a kör a nap formája, első sorban férfias attribútum, ellenképe a hold, a nőiesség megjelenítője. Ez a két szimbólum gyakran megjelenik az ékszereinken is. A két formát összekapcsolhatja a szív formájú koronában csúcsosodó életfa motívum.

Sokan mind a mai napig hisznek a szimbólumok segítő erejében. Gondoljunk csak a leggyakoribb ékszerformára, a keresztre.

Mindig nagyon szerettem azokat a munkákat, ahol a formák többletjelentéssel bírnak. 

Szerencsére egyre többen kérnek magyaros motívumokat is a Karikagyűrűjükre, mely nagyon szép ősi gyökerekből táplálkozó motívum kincs. 

Ezek újbóli felélesztése talán közelebb is hoz minket magyarokat egymáshoz és ősi misztikus energiákkal támogatja az ilyen ékszerek viselőit.

Néhány fotón megtekinthetitek hogyan jeleníthetők meg ezek a szimbólumok véséssel, aranyberakással, drágakövekkel.
www.mihalovitsmanufaktura.hu

www.mihalovitsmanufaktura.hu

www.mihalovitsmanufaktura.hu

www.mihalovitsmanufaktura.hu

www.mihalovitsmanufaktura.hu

www.mihalovitsmanufaktura.hu

www.mihalovitsmanufaktura.hu



Tervezzük meg együtt saját, egyedi ékszered!


Üdvözlettel: Mihalovits András 
ötvösmester
0620-270-77-77

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése