2017. február 9., csütörtök

Ékszer, a stílus tükre



Uniformizálódó világunkban egyre erősebben jelentkezik az emberekben az igény, hogy megmutassák a világnak,
miben különböznek társaiktól, mitől egyediek, miben mások.

Ennek egyik legszebb művészi megnyilvánulása az ékszer viselet.

Itt persze nem a boltokban kapható öntvény tömegárura gondolok, melyeket gépsorok köpködnek magukból futószalagra percenként tucat számban, hanem az ötvös mesterek által készített, igényes míves munkákra! Jómagam például hosszasan beszélgetek a műhelybe látogató vendégemmel, hogy megismerhessem valódi egyéniségét, stílusát, hogy a hozzá legjobban illő ékszert tervezhessem számára!
Így együtt alakítjuk ki az ő személyiségét leghívebben tükröző, minden részletében egyedi ékszert. Nálunk nem lehet katalógusból, vagy webshopból rendelni.

Tudom, kicsit régimódinak tűnhet, de valójában értékmegőrzés, és hagyománytisztelet!

Az ékszer az ősidőktől fogva fontos jelkép.

Megmutatja a rangot, felekezeti hovatartozást, a viselője ízlését, stílusát.

A drágakövek értéket, gazdagságot szimbolizálnak. A köveket mindig is szokás volt misztikus tulajdonságokkal, varázserővel párosítani.

Ezek az ősi hitek tovább élnek napjainkban is. A legtöbb drágakövet mágikus- pl. gyógyító, vagy szerelmet ébresztő erővel ruházták fel. Ez amolyan ősi PR lehetett, mára viszont az múltban gyökerező hagyományteremtő történelem.

Bármi is legyen az alapötlet, akármilyen anyagból is készüljön, a lényeg, hogy valami újat, egyedit, megismételhetetlent hozzunk létre, melynek erénye túlmutat az anyagok materiális értékén, és amiket büszkén hagyhatunk örökül gyermekeinknek…

Szép napot kíván:
Mihalovits András Ötvösmester
Műhely: 061-286-08-94
Mobil: 0620-270-77-77
A műhely címe: 1238. Bp. Láng Endre u. 45.
http://www.mihalovitsmanufaktura.hu
www.facebook.com/mihalovits.hu/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése