2016. május 12., csütörtök

Néhány szó rólunk.

Gyerekkorom óta vonzott a fémek világa, szépségük, tartósságuk és az a misztikus erő, amit sugároznak.

Mindig maradandót akartam létrehozni!

Nagyapám is a fémek bűvöletében élt és alkotott egész életében, majd a szakma szeretetét továbbadta Édesapámnak, ő pedig nekem és immár 14. éve dolgozunk együtt egy kis ötvösműhelyben, melyet együtt alapítottunk meg.

Mihalovits András ötvösmester
Mára – három gyermek édesapjaként – én is azt tanítom nekik, hogy annyit érsz, amennyit a munkád!

            A legtöbb szerszámot Édesapám készítette-készíti mind a mai napig és folyamatosan fejlesztjük az ötvösműhelyt. Kezdetben javításokat és mindenféle ötvösmunkát elvállaltunk, ami csak jött... nehéz idők voltak. Ahogy egyre több ismeretre tettünk szert, nyilvánvalóvá vállt, hogy specializálódni kell egy területre, ahol a legmagasabb szakmai színvonalat kell megcélozni.
Így döntöttük el, hogy karikagyűrű gyártó és lánykérő gyűrű készítő manufaktúrát alapítunk.

            Minden egyes munkafolyamatot kézi munkával végzünk, sorozatgyártási technológiák alkalmazása nélkül. A karikagyűrűk kovácsolással, reszeléssel, keményforrasztással, hegesztéssel, fűrészeléssel, véséssel, esztergálással stb készülnek.

A nálunk született ékszer egyedi darab lesz, melybe beleadjuk minden szakma-szeretetünket, tudásunkat, a gyűrű a megrendelő egyéniségéhez formálva készül el, kizárólag az ő számára.

Folyamatosan újítunk és innovatív megoldásokat keresünk.

Nem csak aranyból dolgozunk, hanem nemesacélból (orvosi acélból), titánból, damaszkacélból, platinából is és akár ezek kombinációjából. Nagyon büszke vagyok rá, hogy Nagyapám készített a világon elsőként nemesacél karikagyűrűket; ma már minden nagyobb cég kínálatában megtalálhatók...

Műhelyünk azért is különleges, mert sokféle technológiát, szerszámot és szaktudást gyűjtöttünk össze. A különböző alapanyagok más-más gyártási ismereteket és technikákat igényelnek.

A gyűrűket kovácsolással készítjük, ezáltal az alapanyagok, szívósabbak, kopásállóbbak, karcállóbbak lesznek, mint az öntéssel készült sorozatgyártmányok. A karikagyűrűk szabályos formáját esztergálással alakítjuk ki. A kövek befoglalását és a díszítővéséseket is magunk készítjük el. Gyakran hozott ötletek alapján dolgozunk, de vannak bemutató darabjaink is, amelyeket fel lehet próbálni, meg lehet nézegetni.

Munkáinkra mindig teljes körű garanciát vállalunk!
A készítésekhez – bonyolultságtól függően – 4-6 hetet szoktunk kérni.
Törtaranyat, ezüstöt megrendelés esetén beszámítunk a napi árfolyamnak megfelelően.

Ha szeretné meglepni kedvesét- vagy önmagát egy valóban egyedi, személyre szóló ékszerrel, kérjen időpontot egy személyes találkozóra Soroksári műhelyünkben:

061-286-08-94 es műhely telefonszámon, vagy a
0620-270-77-77 es mobilszámomon.

Címünk: Budapest 1238, Soroksár, Láng Endre utca 45.

Nyitva tartás:
keddtől-péntekig 8-17 óráig
szombaton 9-16 óráig.

Mi akkor is szeretettel várjuk, ha kutyával, vagy fagylalttal jön :)


Mihalovits András

4 megjegyzés: