2016. május 26., csütörtök

A titán

Karikagyűrű alapanyagok folyt.
- a titán-

Az egyik kedvenc Karikagyűrű alapanyagom a titán. 
Igen különleges fém. 
Ami elsőként feltűnő , hogy nagyon kicsi a tömege! Pl egy szélesebb férfi Karikagyűrű sem több 2-3 grammnál (ugyanez aranyból kb 10 gramm ). 
Színe határozott szürkésfehér, fémes szín. A gyűrűk felülete lehet polírfényes, szál-csiszolt, homokfúvott (matt), kovácsolt stb. Tehát hasonlóan megmunkálható, mint az arany. 
Más egyéb fémekkel is kombinálható (pl.arany, acél, damaszk). Lehet bele köveket foglalni, tausírozással díszíteni stb.
Tausírozott platina karikagyűrű
Nem a legolcsóbb fém, de az aránynál jóval kedvezőbb az ára. Pl. egy titán Karikagyűrű párt - bonyolultságtól függően- kb 120.000.- Ft ért készítünk. (Az ár tartalmazza a két darab gyűrűt, fából készült díszdobozt , számlát és garanciát.)
Nem is annyira a titán fém ritkasága határozza meg az árát, hanem a megmunkálás során felmerülő nehézségek. 
Bár nem számít a legkeményebb ékszer alapanyagnak , viszont a legszívósabb, legkopásállóbb fémek egyike. Nem könnyű vésni, polírozni, esztergálni. Hamar élüket vesztik a szerszámok!
Mégis nagyon szeretem, mert különleges ékszerek készítésére alkalmas!
Érdekessége még a felületen létrehozható titán-oxid, melynek színe a kéktől kezdve a lilán át a zöldig variálható. A titán-oxid előállítható hővel vagy elektronikus úton is. Szerepe nem csak díszítő jellegű, hanem általa egy keményebb, bevonat-szerű réteget kapunk.
Nagyon tetszik, amikor olyan gyűrűket készítünk , ahol szürke alapon kékített szöveg vagy ábra , pl. Ujjlenyomat van vésve. Ilyenkor megvésem a mintákat a gyűrűbe, édesapám lekékíti, azután visszacsiszoljuk a felületet szürkére. Az eredmény olyan lesz, mintha kék tintával írtunk volna a gyűrűre. Nagyon tetszetős! :)
A titán azonfelül teljesen antiallergén, fémérzékenyek, allergiások is bátran viselhetik! Csak tiszta, ellenőrzött orvosi minőségű titánból dolgozunk, melyre garanciát is vállalunk.
Jöjjön el műhelyünkbe, hogy kézbe véve is megnézhesse munkáinkat !

Címünk: 1238. Bp. Láng Endre utca 45.
Látogatása előtt legalább két nappal foglaljon időpontot telefonon:
Vagy

Mihalovits András és fia
Karikagyűrű specialisták

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése