2022. augusztus 24., szerda

Titán és Timascus

Sziasztok!


Amikor egy új pár látogat el hozzánk, egyedi karikagyűrű tervezés kapcsán, az első kérdések egyike, hogy milyen alapanyagból szeretnék a gyűrűket.

Nagy öröm számomra, hogy ma Magyarországon nincs másik olyan ötvösműhely, ahol egy helyen ilyen széles választék volna az alapanyagokban, mint nálunk.

Dolgozunk aranyból (14, 18k), nemesacélból, titánból, timascusból, tyste- ből, különböző mintázatú damascusi acélokból, platinából (950es finomságban).

Nehéz dolog a legmegfelelőbb anyagot kiválasztani.

Jelenleg a legnépszerűbb karikagyűrű alapanyag a titán és a timascus, ezek igen különleges fémek.

Ami rögtön észrevehető, hogy nagyon kicsi a tömegük. Egy szélesebb férfi karikagyűrű sem több 2-3 grammnál (ugyanez aranyból kb 10 gramm). Ezért szinte észrevehetetlen kézen a súlya, ezért kifejezetten komfortos viselet. A gyűrűket tömör anyagokból esztergálom, ezért a méret - szélesség, anyagvastagság - szabadon variálható. Alapszínük határozott szürkésfehér, fémes. A gyűrűk felülete lehet polírfényes, szálcsiszolt, homokfúvott (matt), kovácsolt stb. Tehát hasonlóan megmunkálhatóak, mint az arany. Más egyéb fémekkel is kombinálhatók (pl.arany, acél, damaszk). Lehet ezekbe a modellekbe is köveket foglalni, tausírozással díszíteni stb.

Ezek nem a legolcsóbb fémek, de az aránynál jóval kedvezőbb az áruk, pl. egy titán karikagyűrű párt - bonyolultságtól függően bruttó 220.000.- Ft -tól már elkészítünk.

A timascus karikagyűrűkből két darab bruttó 300.000.ft-tól indul. (Az ár tartalmazza a gyűrűket, fából készült díszdobozt, számlát és garanciát.)

Nem is annyira a titán fém ritkasága határozza meg az árat, hanem a megmunkálás során felmerülő nehézségek. Bár nem számít a legkeményebb ékszer alapanyagnak, viszont a legszívósabb, legkopásállóbb fémek egyike. Nem könnyű vésni, polírozni, esztergálni, hamar élüket vesztik a szerszámok.

Mégis nagyon szeretem, mert különleges ékszerek készítésére alkalmasak.

Érdekességük, hogy még a felületen létrehozható titán-oxid, melynek színe a kéktől kezdve a lilán át a zöldig variálható. Ezek az oxidációs rétegek nem csak díszítő jellegűek, hanem általuk egy keményebb felületet kapunk. Az acél-titán damaszkolásával született timascus gyűrűknél lehet nagyon látványos a több színű mintázat.







Nagyon különleges, amikor olyan gyűrűket készítünk, ahol szürke alapon kékített szöveg vagy ábra, pl. ujjlenyomat van vésve. Ilyenkor a megvésett a mintákat a gyűrűben lekékítjük, azután visszacsiszoljuk a felületet szürkére. Az eredmény olyan lesz, mintha kék tintával írtunk volna a gyűrűre, nagyon látványos :)

A titán teljesen antiallergén, fémérzékenyek is bátran viselhetik. Csak tiszta, ellenőrzött orvosi minőségű titánból dolgozunk, melyre garanciát is vállalunk.

Szívesen látunk Bennetekek a műhelyünkben, ahol fel is tudjátok próbálni munkáinkat.


Címünk: 1238. Bp. Láng Endre utca 45.


Arra kérünk Benneteket, hogy a találkozó előtt legalább egy héttel foglaljatok időpontot.


FONTOS!

Új megrendeléseket csak személyes találkozó alkalmával tudok felvenni.

Telefonon, emailben csak tájékoztató jellegű információkat és árakat adok.

Az új megrendelések elkészítéshez 8 hét szükséges.

Megrendelés esetén 30% előleget kérnék készpénzben vagy utalással, vagy akár törtaranyban.

A kész munkákat a teljes vételár megfizetése után tudom átadni.


Címünk: 1238. Bp. Láng Endre u. 45.


Nyitvatartás:


Hétfő: ZÁRVA

Kedd: 8-12ig 13-16ig

Szerda: ZÁRVA

Csütörtök: 8-12ig 13-16ig

Péntek: 8-12ig 13-16ig

Szombat: 9-12ig 13-17ig

Vasárnap: ZÁRVA




Kérem, legalább 1 héttel előre foglaljanak időpontot, ha hétköznap jönnének.

Szombati találkozót érdemes 2 héttel előre lefoglalni, mert a szombatok gyorsan betelnek.

A telefonszámom: +36 20-270-7777



A MIHALOVITSMANUFAKTURA ma már egy védjegy, egy márkanév,  amely garancia az ékszer viselője számára, hogy mindenből a legjobbat kapta és kapja!


ÚJ: A visszajelzéseket szívesen fogadjuk! Azokat a weboldalunkon is megtehetitek:  https://mihalovitsmanufaktura.hu/visszajelzesek


Köszönjük, hogy minket választottak/választottatok!


Szép napot kíván:

Mihalovits András Ötvösmester


Műhely: +36-1-286-08-94

Mobil: +36-20-270-77-77


A műhely címe: 1238. Bp. Láng Endre u. 45.


https://www.mihalovitsmanufaktura.hu

https://www.facebook.com/mihalovits.hu/

https://mihalovitsmanufaktura.hu/visszajelzesek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése