2022. július 7., csütörtök

Az ezüst, mint befektetés

Érdemes-e ezüstöt venni és ha igen milyent?

Sziasztok!

Sokan kérdezitek tőlem, hogy milyen értékálló dologba érdemes hosszú távra befektetni a megtakarításokat, az aranyon kívül.

Nos, nem vagyok befektetési szakember, de több mint húsz éve vagyok az ékszer szakmában és bizton állíthatom, hogy az alapanyagok nem lettek - és nem is lesznek olcsóbbak. Sajnos az arany ára sok ember számára mára megfizethetetlen magasságokba szökött. Kicsit kevesebb rivaldafényt élvez az ezüst, amely sokkal olcsóbb, de szintén töretlenül emelkedik az ára. Ugyanúgy kapható kisebb-nagyobb tömbökben és bár sokkal több van belőle, mint aranyból, mégis folyamatos rá a kereslet. Az ékszerkészítőkön kívül nagy mennyiséget használ fel belőle a gyógyszeripar, a fotótechnika és az elektronika. Jó vezetőképességgel rendelkezik, nem oxidálódik és értékálló, könnyen megmunkálható.

Ha befektetni szeretnétek, elsősorban a tömböket ajánlanám, mert ezeken a legkisebb a munkadíj. Lehet adni és venni. Mára már sok cég szakosodott befektetési tömbök kereskedelmére. Persze itt is fő a biztonság, érdemes jól körül járni a témát, mert rengeteg a hamisítvány!




Ha inkább gyűjtői szempontok alapján szeretnétek befektetni, szívesen ajánlanám a régebbi, míves ezüst használati tárgyakat. Mivel ezek gyártása már legnagyobbrészt megszűnt, ezen a területen igazi kuriózumokra bukkanhat az ember. Ugyanúgy, mint az arany esetén, itt is a kézzel készült, egyedi tárgyakat ajánlanám, mert ezek értéke a közeljövőben biztosan nőni fog. Ma már sajnos nem gyártanak dobozokat, szelencéket, tálcákat, gyertyatartókat, evőeszközöket ezüstből. Ha van is újabb ezekből, minőségük és kidolgozottságuk messze alulmarad a régi korok szakemberei által készült mesterművekhez képest. A legértékesebb tárgyak az antik céhjelzéssel ellátott darabok, melyek az első állami fémjelzési korszak előtt készültek. (Magyarországon 1867 előtti.)

Néhány ismertebb magyar mester mesterjel:




Személyes kedvenceim a régi használati tárgyak közül a poharak, gyümölcskosárkák, tálcák és szelencék. Ezek között is kincsekre bukkanhatunk.

Ha megtetszettek a régi ezüst használati tárgyak, érdemes egy adott szegmensre korlátozni az érdeklődést. (pl. csak szelencék vagy csak poharak.) Így idővel nagyon mutatós, egyedülálló gyűjtemény büszke tulajdonosai lehetünk.









FONTOS!


Új megrendeléseket csak személyes találkozó alkalmával tudok felvenni.

Telefonon, emailben csak tájékoztató jellegű információkat és árakat adok.

Az új megrendelések elkészítéshez 8 hét szükséges.

Megrendelés esetén 30% előleget kérnék készpénzben vagy utalással, vagy akár törtaranyban.

A kész munkákat a teljes vételár megfizetése után tudom átadni.


Címünk: 1238. Bp. Láng Endre u. 45.


Nyitvatartás:


Hétfő: ZÁRVA

Kedd: 8-12ig 13-16ig

Szerda: ZÁRVA

Csütörtök: 8-12ig 13-16ig

Péntek: 8-12ig 13-16ig

Szombat: 9-12ig 13-17ig

Vasárnap: ZÁRVA


Kérem, legalább 1 héttel előre foglaljanak időpontot, ha hétköznap jönnének.

Szombati találkozót érdemes 2 héttel előre lefoglalni, mert a szombatok gyorsan betelnek.


A telefonszámom: +36 20-270-7777


A MIHALOVITSMANUFAKTURA ma már egy védjegy, egy márkanév,  amely garancia az ékszer viselője számára, hogy mindenből a legjobbat kapta és kapja!

ÚJ: A visszajelzéseket szívesen fogadjuk! Azokat a weboldalunkon is megtehetitek:  https://mihalovitsmanufaktura.hu/visszajelzesek




Köszönjük, hogy minket választottak/választottatok!


Szép napot kíván:

Mihalovits András Ötvösmester


Műhely: +36-1-286-08-94

Mobil: +36-20-270-77-77



A műhely címe: 1238. Bp. Láng Endre u. 45.


https://www.mihalovitsmanufaktura.hu

https://www.facebook.com/mihalovits.hu/

https://mihalovitsmanufaktura.hu/visszajelzesek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése